< terug

Restauratie ‘De Rokende Moor’

Het schitterende middeleeuwse pand, “de Rokende Moor”, is gelegen op de hoek van de Turfstraat met het Broederenkerkhof in Zutphen. De zich aan de voorzijde bevindende winkel reikt tot de verdiepingsvloer, terwijl daarachter het volume wordt onderverdeeld door een zogenaamde “insteek”. Deze “hangkamers” werden aangebracht, omdat men meer kamers wilde en de aanzienlijke hoogte van de ruimte op de begane grond deze mogelijkheid bood. Deze opdeling in de hoogte had wel tot gevolg dat de ontstane kamers vrij laag waren, zeker voor de huidige tijd. Een stahoogte van twee meter werd zelden gehaald.
Waar mogelijk zijn de originele details in alle ruimtes gehandhaafd. Op de zolder zijn een slaapkamer en een badkamer gesitueerd, waarbij de meidenkamer aan de voorzijde is gehandhaafd. Op de zolderverdieping is zoveel mogelijk constructiehout in het zicht gelaten, evenals de oude houten vloer.

 

Omschrijving:

Restauratie pand aan de Turfstraat 

Opdrachtgever: Stichting Wijnhuisfonds
Datum oplevering: 2009
Plaats: Zutphen