< terug

Woonhuis te Zelhem

Voor het buitengebied bij Zelhem heeft Architectenbureau Boerman een dubbele woning ontworpen voor een gezin met een zelfstandig wordend kind dat in eerste instantie de kleinere woning zal bewonen. De woningen kunnen ook als seniorenwoningen gebruikt worden, alle hoofdfuncties liggen op begane grond. Het huis heeft houtskeletbouw (HSB) binnenwanden en binnenspouwbladen met daarin isolatie gemaakt uit papier en wolmengsels. De keuze voor deze isolatie volgt uit de wensen van de opdrachtgevers om zoveel mogelijk duurzame materialen te gebruiken. Dat streven geldt ook voor de lemen binnenwandafwerkingen, de gekozen verfsystemen en de verwarming die op biomassa functioneert.
De ruimtelijke beleving is erg mooi, met name in de grotere woning. Daglicht speelt een grote rol. Er zitten dakramen in het dak van de veranda en direct onder de nok zijn ramen aangebracht naar de woonkamer toe. Zo komt er erg veel licht binnen op een mooie manier, mede doordat de houten spanten in de vide van de woonkamer ruimtelijke kwaliteit aan de woning geven.
De daglichtoplossingen zijn ontworpen uit een productieve samenwerking tussen ons en onze opdrachtgevers.
In deze presentatie zijn ook twee foto's opgenomen van de bouw om de houtskeletboufase inzichtelijk te maken en een beeld te geven van de daglichtoplossing in die fase.

Omschrijving:

Nieuwbouw  van twee geschakelde woningen. 

Opdrachtgever: Dhr. H. Hilferink en mevrouw C. Goederond
Datum oplevering: dec 2010
Plaats: Zelhem