Previous
Next

NIEUWBOUW

AVIKO RAEDTHUYS

Wij hebben in 1993 van de gemeente opdracht gekregen, het bestaande gemeentehuis aan te passen en met nieuwe kantoren uit te breiden. Het ontwerp heeft zich toegespitst op de bouw van een nieuwe kantoorvleugel en het integreren van een nieuwe raad/trouwzaal in de bestaande gebouwschil. Overige ruimten in het oude gemeentehuis zijn gerestaureerd.
De kantoorvleugel is op vijf meter afstand, parallel aan het bestaande gebouw gesitueerd. Door deze opstelling kon gebouwd worden zonder de bestaande kantoorruimten te hoeven ontruimen.
De ontmoeting van oud en nieuw vindt plaats in een transparante overgangszone, vanwaar ook de voormalige raad-/trouwzaal ontsloten wordt.
De luchtbrug hangt vrij in de ruimte en verbindt het oude gedeelte met het nieuwe.
De contrasterende detaillering van alle toevoegingen ten opzichte van het oorspronkelijke gebouw laten zichtbaar wat oud en wat nieuw is.
Het nieuwe inrichtingsplan voor de Aviko bood genoeg ruimte voor alle medewerkers. De voormalige trouwzaal is nu vergaderruimte

DETAILS

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.