NIEUWBOUW

BRANDWEER OVERASSELT

Na de sloop van de oude brandweerkazerne is na lang wachten in augustus 2008 gestart met de bouw van de nieuwe kazerne te Overasselt.
Het ontwerp voor de brandweerkazerne is sterk bepaald door de vorm van het bouwperceel, dat lang en smal is. De vier uitrukpoorten konden niet naast elkaar geplaatst worden, maar werden twee aan twee achter elkaar gepositioneerd. Het kantoordeel bevat ook de kleed- en wasruimte ten behoeve van uitruksituaties. Daarvoor is er een eigen entree aan de achterzijde van het gebouw, zodat de brandweerlieden niet het lange gebouw door moeten. De entree aan de voorzijde is in eerste plaats voor de kantoren, waardoor ook daar de looplijnen kort blijven. De functionaliteit van de plattegrond is in deze sector een eerste vereiste. De aflopende daken en het verschil in dakbedekking tussen het kantoordeel met dakpannen en de remise met een zinken dak geven het gebouw een fris uiterlijk.

DETAILS

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.