RESTAURATIE

BROEDERENKERK

De Broederenkerk is gebouwd tussen 1335 en 1338 in opdracht van Eleonora van Engeland, destijds hertogin van Gelre.

Voordat de kerk gebouw werd, was op die plaats rond 1300 al een klooster gesticht door de Franciscanen. Sinds de oprichting van de kerk is het beleden geloof in de kerk diverse keren veranderd. Voordat de kerk in 1579 aan de Calvinisten werd toegewezen, was de kerk lange tijd een belangrijke plaats van het middeleeuwse katholieke geloof. De kerk is eind 19e eeuw verbouwd en uitgebreid in vroeg neogotische stijl. De katholieke geloofsgemeenschap maakt nog steeds intensief gebruik van het godshuis.

De laatste restauratie was dermate groot, dat de diensten tijdelijk in een andere kerk in Deventer gehouden werden. De restauratie omvatte het herstel van het metsel- en voegwerk, natuursteenherstel, kapherstel, het aanbrengen van een nieuwe ‘zakgoot’ tussen de twee beuken, de gewelven zijn hersteld, samen met het stucwerk en het schilderwerk.

Naast de restauratiewerkzaamheden is er een compleet nieuw verwarmingsconcept ontwikkeld, waarbij vloerverwarming en heteluchtverwarming gecombineerd wordt. 

DETAILS

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.