Previous
Next

NIEUWBOUW

UNIEK NIEUWBOUWPROJECT

Een unieke, bijzondere opdracht is deze nieuwbouw van een kluis, het verblijf van een kluizenaar. In deze tijd hoort men zelden over de keus voor het leven als kluizenaar.

De nieuwe kluis is een balans tussen eenvoud door de hoofdvorm van het gebouw en de bijzondere detaillering ten behoeve van duurzaamheid en energiebesparing. Door uitgekiende materiaalkeuze is hoge isolatiewaarde gewaarborgd en is het gebruikte hout aan de buitenzijde onbehandeld verwerkt. In de kluis is ruimte voor een cel, een doucheruimte annex keukenblokje en een kleine kapel. In de kapel valt de lichtinval op door de dakramen die in de veranda zijn geplaatst. De kluis is zo goed geïsoleerd dat weinig verwarming volstaat. Feitelijk was het een hele klus om de verwarmingsinstallatie zo klein te maken. 

De kluis is ongetwijfeld ons kleinste project, maar één waaruit waardevolle lessen te leren zijn voor een duurzame, energiezuinige toekomst.

DETAILS

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.