Previous
Next

NIEUWBOUW

ENERGIENEUTRAAL HUIS

Deze woning moet nog een opdrachtgever vinden. Mijn doel is de woning zo goed te isoleren dat de verwarming zelfs electrisch zou kunnen. Dat is een optie die meestal wordt afgeraden, maar we hebben op het zongerichte dak een overmaat aan zonnepanelen, wel 72 stuks. Daar past nog een electrische auto bij als u wilt. Er moet wel een kavel gevonden dat op het zuiden gericht is, maar op dit moment zou dat niet moeilijk mogen zijn. Kavels worden niet erg snel verkocht maar u raakt mogelijk uw huidige woning ook niet snel kwijt. Dat zijn problemen waar we allemaal mee te doen hebben, maar met deze woning kunt u uw jaarlijkse energierekening doorscheuren die bij een gemiddeld huishouden (peil 2013) ca. € 2.200,– per jaar bedraagt.

Naast de zonnepanelen zijn de ramen voorzien van zonwering en kan de grote glaspui in de schaduw gezet worden door een verstelbaar uitvalscherm. Dat loopt een stuk verder dan het terras zodat bij een lagere zonnestand er nog steeds schaduw is. In de tuin is een ondergrondse wateropvang ingegraven dat het regenwater opvangt via één dikke regenpijp. Dat water kunt u gebruiken voor het sproeien of voor het spoelen van het toilet, u bespaart hier ook weer kosten mee. Voer de verlichting binnen uit als LED lampen, schaf zuinige apparaten aan en u heeft een zeer comfortabele woning waarmee het milieu aanzienlijk minder wordt belast.

DETAILS

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.