Previous
Next

NIEUWBOUW

ENERGIEZUINIG IN HOUT

Deze woning is ontworpen als voorstel volgens ons economisch bouwen model. Vaststaat dat voor eensgezinswoningen erg goed economisch gebouwd kan worden wanneer we in één bouwlaag bouwen. De woning is dan bovendien levensloopbestendig. De woning is opgebouwd volgens een tunnel-principe. Twee paralelle wanden dragen de dakspanten waar overheen op gordingen dakplaten gelegd worden. De kopgevels zijn een vrij te kiezen invulling. De woning heeft met 20 cm spouwisolatie een acceptabele isolatie. Als de binnenspouwbladen worden vervangen door een houtskelet-wand, is er ruimte voor 30 cm isolatie en indien gewenst meer. Zelfs een 0-energie-woning of energieleverende woning behoort met dit systeem zelfs tot de mogelijkheden. In het getoonde ontwerp heeft de woning enige kostbare details. De glasstrook in de gevel overgaand in het dak is kostenverhogend en de kas aan de achtergevel ook. De kas kan goed worden aangesloten op de ventilatie van de woning. Planten in de kas werken zuiverend, de lucht wordt door zoninstraling opgewarmd en door de warmte kunnen de planten subtropische herkomst hebben: een aanwinst voor uw uitzicht. Met een koude- en warmteopslag is de warmte op te slaan voor koudere perioden.

De getoonde woning heeft een grote woonkamer, een dichte keuken, twee slaapkamers, een badkamer en apart toilet alsmede een berging. De vliering (niet boven de woonkamer, daar is open zicht in de kap) biedt plaats aan een werkkamer die geen slaapkamer mag heten vanwege de beperkte hoogte.

DETAILS

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.