Previous
Next

RESTAURATIE

LANDGOED HUYS SEVENAER

Landgoed Huys Sevenaer was oorspronkelijk, eind 14e eeuw, een verstrekt kasteel met bijbehorende landerijen. In 1785 is Huys Sevenaer voor die tijd ingrijpend gerestaureerd. Op dit moment is Huys Sevenaer een gemengd biologisch bedrijf met groenten, fruit, graan en vee. Het bedrijf laat landbouwproductie samengaan met hoge ecologische waarden. In 2011 is gestart met de herbouw en restauratie van de deels afgebrande veeschuur. Vervolgens is het Polderhuis gerestaureerd en verbouwd tot restaurant. Bij deze restauratie hebben we gekozen voor duurzame oplossingen, zonder aantasting van de historische waarde en uitstraling van het gebouw.  De verwarming van het pand wordt gedaan door een luchtwarmtepomp, er is monumenten dubbelglas en achterzetbeglazing toegepast en de daken, gevels en vloeren zijn geïsoleerd. In 2016 is de restauratie van het koetshuis opgeleverd en zijn de 2 panden naast het Polderhuis gerestaureerd en herbestemd. De provincie Gelderland ondersteunt de restauraties middels subsidies en projectondersteuning. Boerman Kreek heeft meerdere meerjarenonderhoudsplannen opgesteld in het kader van de BRIM, waarvan een aantal reeds verleend zijn. Vanaf 2011 is Boerman Kreek Architecten betrokken bij de restauratie en het onderhoud van de bovenstaande objecten op het landgoed. De nadruk ligt hierbij steeds meer op verduurzaming en energiezuinige oplossingen.

DETAILS

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.