Previous
Next

RESTAURATIE

SINT WALBURGISKERK

De Sint Walburgiskerk in Netterden dateert in zijn oorspronkelijke vorm uit 1200. In 1743 is de kerk getekend door Jan de Beijer (zie foto). De toren heeft op deze prent nog duidelijk Romaanse kenmerken. Het was een sober zaalkerkje. In 1876 heeft de Rijksbouwmeester Pierre Cuypers een plan gemaakt voor de destijds in slechte staat verkerende kerk. Het schip werd voorzien van zijbeuken met zogenaamde steekkappen die dwars geplaatst zijn. Het interieur is destijds geheel gewijzigd naar een neogotisch ontwerp. Het bonte neogotische tafereel is ergens in het midden van de vorige eeuw verscholen gegaan achter een grijze sauslaag.

In 2013/2014 is dit unieke interieur volledig teruggebracht en gerestaureerd, incl. reconstructie van de triomfbalk. Boerman Kreek heeft deze restauratie voorbereid en de directievoering en het toezicht tijdens de uitvoering verzorgd. 

Nu de restauratie van het interieur is afgerond, hebben we begin 2015 een aanvraag BRIM-subsidie ingediend voor het onderhoud aan het metsel- en schilderwerk buitenzijde van de kerk.

DETAILS

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.