Previous
Next

DUURZAME RESTAURATIE

VOORMALIGE NOTARISWONING

In 2011 is besloten om de voormalige notariswoning aan te kopen als nieuwe behuizing voor ons bureau. In juli 2012 zijn wij verhuisd van de Landlustweg naar ons compleet duurzaam gerestaureerde kantoorpand met woning aan de Dorpsstraat 10-12 in Steenderen.

Het pand is vanaf 1850 in gebruik geweest als huisvesting voor de notaris, maar was oorspronkelijk een boerderij, T-model.

Tijdens de restauratie zijn alle verstorende elementen uit de laatste decennia (gaskachels e.d) verwijderd en er is een goede analyse gemaakt van de kern. Alle relevante bouwsporen en de historische uitstraling zijn binnen hun tijdskader goed herkenbaar.

Voor de duurzaamheid is gekozen om het pand aan de binnenzijde te isoleren, waar mogelijk isolatieglas (monumentendubbelglas) of gecoat glas toe te passen, gebruik te maken van LED verlichting met bewegingssensoren en het pand te verwarmen  (en in de zomer te koelen) met een warmtepomp, een gesloten systeem met 6 bronnen tot 90 meter diep.

Ons kantoor is nu 3 jaar in gebruik. Aan de lijve hebben we kunnen ondervinden dat nieuwe technieken ingeregeld moeten worden. Nu kunnen we constateren dat we de goede keuzes hebben gemaakt, want het gasverbruik is nihil en het elektriciteitsgebruik is gehalveerd.

DETAILS

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.