Previous
Next

NIEUWBOUW

HOUTBEWERKING WERKPLAATS

Ons plan voor deze werkplaats voor houtbewerking leverde ons in 2006 een nominatie voor de Architectuurprijs Achterhoek.
Het juryrapport:
De werkplaats in Steenderen.

Een heel sympathiek en hoogst functioneel gebouw. Prachtig en lovenswaardig ook hoe de opdrachtgever vanuit zijn ambachtelijk vakmanschap de architect en de welstandscommissie heeft meegekregen in zijn plannen. Hier is in maatschappelijk opzicht echt sprake van een architectonisch juweel. Het gebouw is bescheiden, maar biedt de opdrachtgever alle ruimte het verder in te vullen en zo te zien is het nog lang niet klaar. De vraag is of dit gebouw ooit helemaal af zal zijn, gezien de ambachtelijke bevlogenheid van de opdrachtgever die hem steeds nieuwe invallen geeft.

Simpel maar toch verantwoord en met liefde gemaakt. Het is echt een gebouw dat uit de eigen behoefte van de opdrachtgever is gegroeid. Mooi ook dat het ontwerp zo dicht bij de basismaterialen blijft.

DETAILS

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.