Previous
Next

NIEUWBOUW

WOONHUIS TE HEELWEG

Onze opdrachtgever heeft ons gevraagd een woonhuis met garage te ontwerpen, zodanig dat deze naadloos in de agrarische omgeving zou passen. Tevens moest de woning het gevoel geven van een boerderij die al tientallen jaren op die plaats staat. Door onze kennis van tot woning verbouwde boerderijen, weten we haarfijn hoe traditionele boerderijen in de Achterhoek gebouwd zijn. Natuurlijk betreft dit ontwerp geen kopie van een historische boerderij. De woning is bijvoorbeeld geheel onderkelderd. De dakkapellen op het dak van de deel verraden ook dat er geen hooizolder meer in gebruik is.
De woning heeft een kloeke verschijning, mede door de hoog aangezette kap. De schuur en de hooiberg zijn telkens een stap kleiner/lager, waardoor een bij een agrarische opstelling passende hiërarchie ontstaat. Ook de toegepaste kleuren hebben hier invloed op. De schuur is in donker hout uitgevoerd met een pannendak, eveneens donker. De hooiberg, die overigens dienst doet als carport, heeft een rieten pet en ook donkere beschieting. Het terrein is mooi ingedeeld in boomgaard, voortuin en groentetuin. De toegepaste beplanting is ook in de traditie van boerenerven uitgevoerd.
 

Alles bij elkaar is er een woning ontstaan die zeker niet bij iedereen zal opvallen als nieuwbouw.

DETAILS

Benieuwd wat wij als architect voor uw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.